FAQ (Často kladené otázky)

 

  • Čo je açai?
    Açai je malá, okrúhla, tmavofialová bobuľa s úžasnými výživovými vlastnosťami. Jej vzhľad je podobný hroznu, ale má menšie množstvo dužiny a jedno veľké semienko. Vedeckí experti označujú bobuľu açai ako naj-výživnejší a najmocnejší druh potraviny na svete.
  • Čo sú antioxidanty?
    Antioxidant je látka, ktorá dokáže likvidovať voľné radikály. Tie poškodzujú bunkové membrány, ohrozujú stabilitu a obnovu bielkovín. Antioxidanty obmedzujú proces oxidácie v organizme alebo v zmesiach, v ktorých sa vyskytujú. Pridávajú sa ako prídavné látky do potravín, ktoré by boli oxidáciou nadpriemerne poškodzované (napr. rastlinné oleje). Podľa zdroja sa antioxidanty delia na prirodzené a na syntetické.

    Prirodzenými zdrojmi antioxidantov sú najmä ovocie a zelenina. Vo výžive je snaha uprednostňovať prirodzené antioxidanty, pretože výskumy poukazujú na ich pozitívne pôsobenie a lepšiu využiteľnosť v organizme. Kladne sa hodnotí aj prítomnosť antioxidantov pridávaných do potravín. Nielenže predlžujú trvanlivosť potravín, ale ich užívanie má priaznivé účinky aj na zdravie – v priaznivom pôsobení na výskyt srdcovo-cievnych chorôb a niektorých typov rakoviny.
  • Má açai vysoké ORAC skóre?
    Áno, zmrznuto-vysušený prášok sa môže pochváliť najvyšším ORAC skóre zo všetkých doposiaľ testovaných druhov ovocia a zeleniny, na báze gram-na-gram. Bobuľa açai je hviezdou medzi ostatnými dobre známymi druhmi ovocia bohatými na antioxidanty, ako sú čučoriedky, hrozno, brusnice a granátové jablko. Získanie rôznych antioxidantov cez diétu alebo ako doplnok je základom pre udržanie si dobrého zdravia.
  • Čo znamená skratka ORAC?
    ORAC (oxygen radical absorption capacity, čiže absorpčná schopnosť radikálov kyslíka) je spôsob ako merať kapacitu antioxidantov v potrave. Potraviny s vysokými hodnotami ORAC sú žiadanejšie pre svoju schopnosť zabrániť aktivite voľných radikálov.
  • Čo sú fytonutrienty?
    Fytonutrienty sú silné, prirodzene sa vyskytujúce antioxidanty, ktoré prispievajú k chuti, farbe a odolnosti voči chorobám u rastlín (t.j. ovocia, zeleniny, celozrnných potravín a strukovín). Maximálne pozitívne účinky na zdravie sú výsledkom konzumovania celého radu fytonutrientov s plným spektrom farieb a pigmentov, ako tých, ktoré sa nachádzajú vo výrobkoch Xyngular.
  • Čo sú polyfenoly?
    Polyfenoly sú triedou silných antioxidantov, ktorým sa pripisuje zodpovednosť za tzv. francúzsky paradox: Francúzi majú diétu relatívne bohatú na tuky, no napriek tomu majú znížený výskyt srdcových chorôb. Pripisuje sa to množstvu polyfenolov nachádzajúcich sa v hrozne, ktoré sa používa na výrobu francúzskych vín. Výrobky Xyngular obsahujú silný rad polyfenolov vrátane antokynínu.
  • Sú výrobky Xyngular bezpečné?
    Áno. Xyngular obsahuje ovocné džúsy a pyré voľne dostupné v potravinových zdrojoch, ktoré sú konzumované rôznymi kultúrami stovky rokov. Ak však máte akékoľvek zdravotné ťažkosti, pred tým než začnete s novým výrobkom či programom, poraďte sa najskôr so svojim lekárom!
  • Čo sú adaptogény
    Adaptogény sa radia medzi látky rastlinného pôvodu, ktoré zvyšujú odolnosť ľudského organizmu voči negatívnemu vplyvu stresových faktorov, ako sú únava, dlhodobé vypätie alebo vyčerpanosť. Adaptogény sú jedinečné pre svoju schopnosť zachovať optimálnu rovnováhu organizmu:
    • Pri strese a vypätí – upokoja vybudený organizmus
    • Pri únave a vyčerpanosti – stimulujú unavený organizmus